24 Nisan 2009 Cuma

İyi ki doğdun GökGünce!

Geçen sene bu aylarda aklımda bir blog açma fikriyle dolaşıyordum. İnternetten astronomi ile ilgili bir çok yabancı blog okuyor fakat Türkçe bir tanesine rastlamıyordum. Aynı dönemler astronomiyi herkese tanıtmak ve bu muhteşem evrene herkesin tanık olmasını sağlamak için çalışmalar yürütüyordum. Evren hakkında yazmak ve bunu merak eden herkesle paylaşmak bu amacıma fazlasıyla hizmet edecekti.. İşte böyle bir ruh haliyle 30 Nisan'da ilk mesajımı yazdım :

Çarpışan Galaksilerle Başlamak

Aradan 1 yıl geçti.. İlk yazımdaki o titrek ve acemi üslubum yavaş yavaş gelişmeye başladı ve daha fazlası için uğraşmaya başladım. Bir taraftan UzayveAstronomi'de düzenli yazılar yazmaya bir taraftan da yeni projem BilimGünce'yi geliştirmeye başladım. Bütün bu platformlar bilim yazarlığı konusunda benim için birer labaratuar niteliği taşıyor. Yazarak, paylaşarak ben de birçok şey öğreniyorum...

Astronomi konusundaki tutkumu anlatırken bazen kelimeler, fotoğraflar yetmiyor. Evrenin en gizli noktalarında yatan gerçekleri anlamaya çalışmak ve bunun heyecanını insanlarla paylaşmak bütün herşeyi daha da anlamlandırıyor.

GökGünce 1 yaşında...Bloğun doğum gününü ilginç bir yöntemle kutlamak aklıma geldi. Bu konuyla ilgilenmeye başladığımda tanıştığım ve benimle aynı tutku ve heyecanı taşıdığını bildiğim sevgili Gökyüzü dostlarımla kutlamak istiyorum bu günü. Türkiye'nin sayılı amatör astronomlarından üstadım İshak Benbaneste; UzayveAstronomi, Feza Astronomi Çalışma Grubu ve Gökyüzü Gönüllüleri projelerinde her zaman yanımda olan bir gökyüzü tutkunu sevgili Ozan Kanbertay; Gökbilim Forumu ve yaptığımız bir çok ortak projeden Emre Evren ve Semih Çakmak; yoğun iş temposuna rağmen astronomi aşkını her zaman canlı tutmayı başaran ve Gökyüzü Gönüllüleri adlı projemizde beraber çalıştığım sevgili Nuray Saatçioğlu; Gebze Yüksek Tekenoloji Enstitutusu Astronomi ve Fizik Toplulugundan sevgili dostum Ali Atasever ve şu anda lise öğrenimi gören ve geleceğin teorik fizikçisi adayı sevgili Volkan Sözen beni kırmayarak GökGünce'nin birinci yılı anısına GökGünce'de konuk yazarlık yapacaklar ve birer yazı yazacaklar. Destekleri için şimdiden çok teşekkür ederim!

GökGünce'nin birinci yılını bu şekilde kutlamak benim için daha anlamlı olacak. Bütün bu çalışmların benim için daha da anlamlı olması için GökGünce hakkında yorum ve görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bir yıldır kendi kendime karaladığım bu satırları okuduğunuz için siz okurlarıma teşekkür ederim!

O zaman ne duruyoruz? Mumları söndürebiliriz!

İyi ki doğdun GökGünce... :))

4 yorum:

Mustafa Öztürk dedi ki...

Harika! İyi ki doğdun gök günce. Çok teşekkürler arif.. Türkçe kaynakların az olduğu bu konu hakkında gözlerimizin önünde gerçekten harika bir olay gerçekleştirdin. Bize de seni okuyup öğrenmek kaldı.
Teşekkürler. :)

Azer dedi ki...

Paylastiginiz bilgiler icin sonsuz tesekkurler.Bu yil girecegim sinavda ilk tercihim uzay muhendisligi olacak, gokbilim.com ve sizin blogunuzun bunda payi cok buyuk.iyi ki dogdun gokgunce, nice yillara!

Ümit Fuat Özyar dedi ki...

Nitelikli Gökbilim haber ve bilgi içerikli kaç sitemiz var? Birkaç tane sayabiliyoruz. Uzay Astronomi, Bulutsu, Gökbilim... Bunlara bir de Gök Günce ekleyebiliriz. Doğrusu bu tür siteleri bulduktan ve takip ettikten sonra bizim diğer haber içerikli basınımıza ilişkin sitelerimize bakmayıo unutalı çok zaman oldu.
Tebrikler Arif Bey, devam ettiğiniz için. Tebrikler Gök Günce.. Nice yıllara.

Arif dedi ki...

Çok teşekkürler arkadaşlar! Yazdıklarımla birşeyler aktarabiliyor ve heves uyandırabiliyorsam ne mutlu bana! Yorumlarınız için tekrar teşekkürler. Umarım blogun daha nice yılalrını beraber kutlarız!

Yıldızların ışığının her zaman yolunuzu aydınlatması dileğiyle!

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki