22 Ocak 2016 Cuma

Gökyüzü Bülteni Ocak-Şubat 2016 sayısı yayında!

Arkamızda dolu dolu altı sayıyı geride bırakıp, Gökyüzü Bülteni olarak 2016'ya Ocak-Şubat'16 sayısı ile giriyoruz! Türk Astronomi Derneği olarak yayınladığımız ve benim de editörü olduğum Gökyüzü Bülteni yeni yıldan itibaren artık iki aylık periyotta yayınlanmaya başlayacak. Bir yıla altı sayı sığdırmaya çalışacağız kısacası, bir de yapabilirsek özel bir sayı hazırlayacağız.

Yeni sayımızda Mars Gezginlerini kapağa taşıdık. Özyeğin Üniversitesi'nde yoğun ve özgün çalışmalarıyla Mars gezginleri konusunda araştırma ve teknik çalışmalar yürüten ÖzÜ Rover Takımı bu sayıda da bizleri yalnız bırakmayarak, 'Bir Mars Gezgininin Anatomisi' başlıklı harika bir yazıyla bültene katkı sağladılar! Mars gibi bir konuyu kapakta işleyip baş yazıyı Türkiye'den bu konu üzerine kafa yorup, çalışmalar yürüten bir gruptan almak bizler için çok güzel bir his. Aynı zamanda Gökyüzü'de yapmaya çalıştığımız işin felsefesine de çok güzel uyan bir durum. Sadece NASA/ESA vs. haberlerinin çevirilerinden öte Türkiye'de astronomi/astrofizik/uzay araştırmaları konusunda mütevazi de olsa yapılan araştırma ve çalışmaları göz önüne çıkarmak, okurlara 'ithal' bir içerikten ziyade olabildiğince yerel ve özgün bir içerik sunmak öncelikli amacımız.

Bülten Kapak Konusu'ndan ibaret değil elbette; en önemli bileşenlerinden biri Haberler kısmımız ve ardından gelen iki öğrenci arkadaşımızın yurtdışında katıldıkları çalıştay ve okulların ardından yazdıkları deneyim yazıları. Türkiye'de yapılan y.lisans/doktora seviyesinde araştırmaları ele aldığımız 'Astronomi & Astrofizik Araştırmaları' bölümü ve birbirinden ilginç köşeleri saymıyorum bile.

Bültene aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Bu bağlantıları kendi sosyal medya sayfalarınızda ve çevrelerinizde paylaşarak bültenin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirseniz bizleri çok mutlu edersiniz! İyi okumalar!

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki