7 Şubat 2009 Cumartesi

Haftasonu UzayveAstronomi

UzayveAstronomi.com'da haftalık yazı dizilerimiz ve geçtiğimiz günlerde eklenen yeni içerik sizleri bekliyor.

Öncelikle "Haftasonu Gökyüzü Keyfi 7-8 Şubat" bu gece yayınlandı. Bu haftaki yazımızda öncelikle Kuyruklu Yıldız Lulin'in yol haritasını inceleyip ardından üç hedefimize yöneliyoruz : Algol değişken yıldızı, Cr 69 açık yıldız kümesi ve Algieba çift yıldız sistemi. Yazıya erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz :

Haftasonu Gökyüzü Keyfi 7-8 Şubat - UzayveAstronomi

2009 Dünya Astronomi yılı özel projelerimizden biri olan "52 Göksel Gerçek"te bu hafta Ozan "Halkalı Şirin Kürecik : Satürn"den bahsediyor ve ilginç bir soru soruyor. Yazının yorumlar kısmında doğru cevabı yazararak siz de ödül kazanabilirsiniz. Yapmanı gereken 3 ay boyunca en çok doğru cevabı vermek. Doğru cevabı bilmiyorsanız da tahminde bulunabilirsiniz. Yazıya erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz :

52 Göksel Gerçek 4. Hafta: Halkalı Şirin Küreci Satürn


Bunların yanında geçitğimiz günlerde yayınladığımız NASA'nın Satürn ve Mars'tan Ocak ayı içerisinde elde ettiği görüntülerin derlemesine sitenin Astronomi Galeri kısmında erişebilirsiniz :

UzayveAstronomi Astronomi Galeri


Son olarak akan yıldızlar (atmosfere giren meteorlar) ilginizi çekiyorsa H. Tuğça Şener'in Çıplak Gözle Astronomi Gözlemleri yazısının ikinci bölümünü kaçırmayın derim :

Çıplak Gözle Astronomi Gözlemleri - Akan Yıldızlar

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki