20 Haziran 2008 Cuma

AmatorAstronomlar.org

Yaklaşık bir haftadır blogla ilgilenemedim, düzenli okuyucular fark etmişlerdir. İTÜ'de bir projemiz için Zaman gazetesine roportaj verdik, bunun için de İstanbul'a gitmem gerekti.. Pazar günü Genç Zaman ekinde yayınlanacak, robotlar konusuna meraklıysanız ilginizi çekebilir.


Bunun yanında bu yazıda tanıtmak istediğim bir site var : amatorastronomlar.org . Bir kaç aydır yayınlanan ve benim yeni tanıştığım bir site. Astronomi konusunda içeriğiyle, tasarımıyla takip ettiğim bir çok yabancı siteye taş çıkartabilecek mükemmel bir site. Amacını siteden alıntı yapıyorum :

"Kıyısından köşesinden Astronomi ve Uzay Bilimleri ile ilgilenen herkes için ortak sorun, yeteri kadar Türkçe kaynağın olmamasıdır. Genellikle hazırlanan yayınlar, ciltlenerek raflardaki yerini alırlar. Ya da internetin uçsuz bucaksız verileri içinde kaybolurlar. “Amatör Astronomlar” internet sitesi, astronomi konusunda bilgi sahibi tüm öğretim üyelerini, öğrencileri ve bu konuda çalışmalarda bulunmuş herkesi, bildiklerini paylaşmaya davet ediyor. Aynı zamanda, amatör olarak astronomi ile ilgilenen veya yeni başlamak isteyenler için de, bilimsel gerçeklere dayalı, herkesin anlayabileceği, açık bir kaynak sunuyor."

2009 Astronomi Yılı vesilesiyle aklımda olan ve gerçekleştirmek için hazırlıklara başladığım bir astronomi sitesi öncesi böyle bir siteyle karşılaşmak çok iyi oldu. Bu site, aklımda olan çoğu fikrin hayata geçirilmiş hali.. Sitenin yönetici kadrosuyla iletişim kurarak ortak çalışma teklif ettim, sağ olsun sevgili İmir Kalkancı olumlu bir şekilde döndü.

Bugünden sonra yabancı kaynaklardan çevrilmiş ve ya derlenmiş haberleri bu site üzerinden yayınlayacağım. GökGünce'yi biraz daha kişisel çalışmalarım ve astrofizik-kozmoloji ile ilgili çeşitli derlemeleri paylaşacağım bir alan haline getireceğim. Blogu hayata geçireli beri bunun yavaş yavaş denemelerini yapıyordum. Umarım okunması da çok daha keyifli olur.

Amatorastronomlar.org'da yayınlanan son yazım :
- Özdeş İkiz Yıldızların Görünür Farklılıkları

Pazartesi gününden itibaren de Mars'ta halen görevi devam eden Phoenix'e ait özel bir dosya hazırlamaya başlıyoruz. Görev ile ilgili günlük bilgilendirmeleri ordan paylaşmaya çalışacağım.

Bugün içerisinde de, araştırdığım bir konu olan çok yüksek enerjili kozmik ışınımlar ve Pierre Auger gözlem evi hakkında bir yazımı blogda yayınlayacağım..

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki