1 Haziran 2008 Pazar

Carnival of Space #56

Bu haftaki Carnival of Space "Lifeboat Foundation Blog" tarafından yayınlandı. Bu haftaki haberlere bakıldığında Pazartesi gecesi Phoenix'in Mars'a inişinin büyük etkisi görülebiliyor. Konuyla ilgili bir çok detaylı bilgi veren blog yazıları mevcut. Benim en çok ilgimi çeken, özellikle son 2 haftadır Phoenix ile yakından ilgilendiğimden belki de, Music of the Spherese blogunda Dünya dışı hayat aramaya felsefik bir yaklaşım getiren "Much Ado About Nothing" adlı yazı ve buna biraz benzer Centauri Dreams blogunda "Astrobiology: Finding a Place Like Ours" yazısı. Göz atmanızı öneririm.

Carnival of Space #56

5 Haziran'da gönderilmesi beklenen daha önceden burdan incelemesini yaptığım GLAST'ın bilgilendirme videoları yayınlanmaya başlandı. Uzaya gama ışını penceresinden bakmamızı sağlayacak bu teleskobun kozmolojinin bir çok sorusuna ışık tutacağını inanıyoruz. Sabırsızlıkla bekliyor. Videoya NASA'nın sitesinden veya youtube'den erişebilirsiniz.

Ayrıca bu hafta Phoenix görevi ile ilgili güncel yazıları, brifing raporlarını Gökbilim Forumu'nda ilgili başlıkta paylaştım; final sınavlarım nedeniyle blogu düzenli olarak güncelleyemedim. Önümüzdeki hafta eve yerleşip internetimi bağlar bağlamaz günlük olarak güncellemeye başlayacağım. Yani 4-5 gün blog yenilenmeyebilir...

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki