15 Haziran 2008 Pazar

"Uzaylılara" Doritos reklamı

Evet, ilk duyduğunuzda dünya dışı yaşam aramalarıyla "Doritos" cipsi pek bağdaştıramayabilirsiniz.. Hazırlanan reklam pek de bağdaştırmıyor aslında, ama çalışmanın bütünü ilgi uyandırabilecek nitelikte. İngilitere'de yapılan halka açık bir reklam yarışmasında birinci olan reklam uzaya EISCAT Avrupa Uzay merkezinden güçlü radarlarla gönderilecek.. Dünya dışı yaşamla bağlantı kurmak açısından böyle popüler bi girişim ilk defa deneniyor.

Reklam ilginç bir cips reklamı, fakat uzaya gönderilmek için seçilmiş en iyi reklam olmasa gerek.. Olayın sansasyonel yanında, böyle bir çalışma halkın da bizzat katkı sağladığı şekilde sunulduğunda dünya-dışı yaşam aramalarının insanların gündelik hayatlarına girilebileceği, bu çalışmaların bilimsel yönlerinin insanlara aktarılabileceği bir ortam sağlıyor. UFO'ların ya da "alien"'ların peşinde koşanların malzemesi olmaması için de ayrı bir çaba sarf edilmesi gerekiyor. Bunun için de Leicester Üniversitesi'nden eğitim görevlileri bu etkinliği bilimin halka aktarılması yönünde destekliyorlar.

Mesaj Dünya'dan yaklaşık 42 ışık yılı uzaklıkta bulunan Büyük Ayı Takım yıldızındaki Güneş sistemi benzeri sisteme gönderilecek. Bu sistemdeki gezegenlerin yaşanılabilir bölgede olduğu ve yaşam barındırdığı tahmin ediliyor..

Reklamı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Doritos "Tribe" Reklamı

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki