6 Mayıs 2008 Salı

Adınızı Uzaya Yazdırın!

Lunar Recoinnasance Orbiter(LRO)(Kaynak:Universe Today)

Geçen hafta iki teması hemen hemen aynı olan iki haber yayınlandı. Birincisi isminizi 2008'in son dönemlerinde Ay'a gönderilecek Ay Keşif Uydusu(LRO)'nda bir mikroçipte gömülü olarak gönderme fırsatı. Ay'a kalıcı yerleşme yolundaki önemli adımlardan biri olarak tanımlanan bu görevde NASA'nın sitesinde isminizi girerek bu projeye (belki önemsiz gibi görünse de) dahil oluyorsunuz! Gökbilim tutkunları için hiç de önemsenmeyecek bir şey değil sanırım. Hele bir zamanlar milletin uzay meraklı sevgililerine para vererek gökyüzünden yıldız satın aldığı dönemleri aklımıza getirirsek bu fırsat baya masrafsız görünüyor! Üstelik duvarınıza asabileceğiniz bir sertifikanız bile oluyor!

Ay'a gönderilecek görevde isminizin yer alması için bu bağlantıya tıklamanız yeterli. Öncesinde proje ile alaklı videoyu izlemek isteyebilirsiniz.

Kepler Uzay Aracı(Kaynak:Ball Aerospace&Technology Corp)
İkinci haber ise bir öncekine benzer ama isminizi biraz daha uzaklara taşımak hedefinde. 2009 Astronomi Yılı sebebiyle de girişilen bu çalışmada dünya dışı gezegenleri araştırmak amaçlı olarak Şubat 2009'da gönderilmesi düşünülen Kepler uzay aracıyla isminizi göndermek.

Kepler ile isminizi göndermek için Ay'a göndermek istediğinizdeki gibi sadece isminizi yazmanız yeterli değil. Kepler görevinin önemini de belirten 100 kelimelik küçük bir yazı yazmanız isteniyor. Kepler görevi hakkında detaylı bilgi almak için görevin ana sayfasını inceleyebilirsiniz. Dünya benzeri gezegenlerin keşfinde büyük rol oynayacak bu görevde isminizin yer alması için burdaki bağlantıya tıklayınız.

Uzay tutkunları için güzel bir fırsat. Her ne kadar kendimiz engin boşlukta seyahat edemesek de ismimiz edecek, bu da güzel bir his!

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki