10 Mayıs 2008 Cumartesi

NASA neyi açıklayacak?

NASA tarafından çarşamba günü yapılan basın duyurusunda bilim adamlarının 50 yıldır aradıkları ve sonunda keşfettikleri galaksimizde bulunan bir "cismi" kamuoyuna önümüzdeki hafta 14 Mayıs Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19:00'da(1pm EDT) duyuracakları belitildi. NASA bu konuda küçük bir ipucu da verdi : Keşif yeryüzü gözlemleri ile desteklenmiş Chandra X-Işını teleskobu araştırmasının bir parçası.

Duyurudan itibaren çeşitli gökbilim forum ve bloglarında söylentiler dolaşmaya başladı bile. Kimileri olayı Carl Sagan'ın Contact filmindekine benzer bir "uzaylı sinyali" şeklinde yorumlarken daha aklıcı düşünenler Chandra ipucundan yola çıkarak yüksek enerjili bir cisim olabileceğini tahmin ederek bahislerini karadelik, yıldız patlaması, karanlık madde gibi cisimlere koyuyorlar. Bir diğer söylenti ise Dünya benzeri yaşanabilir gezegen ile Mars'ta sonunda gerçek suyun gözlendiği...

Projedeki Chandra'nın imzası olması sebebiyle ben de karadelik ya da yüksek enerjili diğer egzotik cisimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Bu kadar ortalığı ayağa kaldırdıklarına göre yapılacak açıklama her ne şekilde olursa olsun herkesi tatmin edeceğe benziyor.

Medya telekonferans NASA TV üzerinden de yayınlanacağı duyuruldu.

Basın duyurusunun orjinali için tıklayınız.

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki